Skolstart!

Ja, mitt i terminen, efter lång väntan blev det äntligen dags igår för vår tjej att börja skolan. Roligt! Jag blev imponerad av hur lärarna roddar i allt och alla och framför allt av de nysvenskar som varit här en tid, lärt sig språket och liksom blivit ambassadörer för skolan när de lotsar elever på deras hemspråk. Tänk vilka resurser!

Jag lämnade av henne och sa hejdå vid klassrummet och tänkte under dagen: hoppas hon har det bra.

Det är klart att hon har det bra! Men jag är van att ha henne hemma här varje dag så det kändes lite tomt utan henne. Men jag ska inte vara hönsig. Stor tjej, hon reder sig själv.

Ser verkligen fram emot att höra språkutvecklingen från nu och till sommaren. I takt med att språket sitter tror jag också att personligheten hos alla som kommer till Sverige får blomma ut mer och mer.

Det blir en spännande tid! Vi busstränar dessa dagar och ju mer hon klarar saker själv desto mer tror jag att hon växer. Idag blev det premiär att prova att åka hem alldeles själv! Heja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =