8e familjemedlemen är här & sexårshjärtat

Det största hjärtat på jorden… Han som äger det är sex år. I veckan har han (innan jag själv tänkt börja) på eget bevåg tömt sitt rum på grejer. Dagen innan vårt andra ensamkommande barn anlände hit tog han sina lakan och bäddade förväntansfullt åt sig själv i sin nya säng, som är placerad i småpojkarnas jättestora rum, fastän han kunnat sova en natt till i sitt rum.

Frågorna till vår sexåring har varit många, och ställts vid flera tillfällen. För den som får ge mest är faktiskt han. Han lämnar sitt rum för någon annan. Han ville från första stund och tröttnade på våra frågor till slut. ”Ja, har jag ju sagt!”.

Idag har en leende liten sexåring spelar memory, sittandes bredvid en ny pojke. Vann gjorde han såklart också! Därefter har han leende, och lite blygt, kramat den nye pojken (och flickan för första gången) godnatt.

I den sovande sexårsfamnen ligger nu Otto, en grå åsna med gosig kropp, som jag köpte till honom idag. Han läste lappen högt utan att veta att en present skulle levereras efter att lappen lästs: Jag älskar dig. Du har ett så stort och fint hjärta.

”Tack mamma”, sa han och såg på mig med sitt lilla leende. Förväntade sig liksom inget mer. Mitt hjärta spricker av kärlek och stolthet till denne lille man. Klart han skulle få en liten liten liten gåva, han gav ju en stor till någon som behövde det: ett rum, en plats i en familj. En familj med 8 personer, däribland en älskvärd sexåring.

Och ja…ni som kanske undrar om vi tagit oss vatten över huvudet. Självfallet kommer kanske någon dag poppa upp nån gång, när orken kanske för tillfället tagit slut, och vi tänker ”hjälparns, vad har vi gett oss in på?!” Men när jag från övervåningen hör ett jubel från tonåringar, pappa och biologiska barn när någon vinner ett par i memory…då kan jag inte annat än att tänka att: det här är livet!

3 thoughts on “8e familjemedlemen är här & sexårshjärtat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 1 =