Sexåring som tar saken i egna händer

Ofta gör vår sexåring saker han kommer på att han vill göra, utan att fråga om lov. Det kan vara driftighet, bus, olydigheter, hyss (sånt som bara blir..), kärlekstjänster m.m. Igår och idag har han gått till datorn och velat skriva ut egna färgläggningsteckningar, fast han inte får göra det själv. Datorer är dyra grejer och internet kan leverera ruskiga bilder för en liten sexåring. Tagen på bar gärning:

 

Vi pratade vid nattningen om förlåtelse, efter att vi läst en saga om det. Jag frågade vad han tror att han skulle förlåta, tex onda ord eller om någon slog honom. Sedan sa jag lite skämtsamt (han kunde ta det); men om nån högg av din arm då? Ja, då skulle han förlåta. Sedan pratade vi vidare om förlåtelse och att det kan vara svårt att förlåta vissa saker. Ibland kan det ta tid.

Om tex hela huset skulle brinna ner, sa jag, skulle jag kunna förlåta men jag skulle nog vara arg på den personen väldigt länge.
– Då skulle jag sätta min rumpa på hans näsa och fisa jättelänge, sa min handlingskraftige son.

Helt rätt, älskling. På honom bara! ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =