Filmscen utanför köksfönstret!

Det är fredag eftermiddag och jag förbereder middagen/håller koll på klåfingrig son och sticker till liten son smörgåsrån för att han ska vara nöjd en stund till i matstolen. Utanför fönstret verkar en scen ur en film spelas upp. Eftersom jag inte kan stå och glo eller ens känna got samvete att smygtitta ser jag fragment av detta. Följ med och fundera på vad jag såg…

Scen 1) Tonåringar, tjej och kille, kramas. Länge. Länge. Så där så att man tänker att “oj, hon är sjukt ledsen och han tröstar”.

paus. missar lite.

Scen 3) Tjejen lämnar kramen och jag ser att killen haft en hjärtformad ballong med sig, ser ut som om den är fastknuten i någon slags färgglad pappkartong (typ Happymeal/popcornkartong-storlek). En överraskning? Gömde han sig i diket och poppade upp med en kärlekshälsning?

paus. missar lite.

Scen 5) Tjejen går bort och killen tar upp en plastpåse ur vilken han verkar haft sina överraskningsgåvor. Tar av sig jacka och cardigan, knyter cardigan runt magen, tittar bort mot tjejen, sätter på sig jackan igen, tar upp påsen med överraskningsgrejerna som tjejen inte har tagit emot, tittar en sekund längre än vanligt bort mot tjejen som gått bort och…går sedan åt andra hållet!

Nämen, gjorde de slut? Var det ett försök till att laga något som var trasigt, gråtkram men “du vet det KOMMER inte att funka, hejdå” och sedan skilda vägar. Eller vad?!

Det var lite fint och rörande att se, fast jag fortfarande inte fattar någonting. Kan ju ha varit syskon, eller en kompis eller en tröstpresent, eller så kanske det var tjejen som lagt påsen i diket och hade grejer till honom och inte tvärtom. Vad sjutton hände där på gatan. Fredagsfilm på Arnö…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =