Den störste ska också firas

För några dagar sedan uppmärksammade jag min lilla rumphoppande falsettnisse som “fyllde” 11 månader.

Men störste pojken här i huset förtjänar också att firas. (fast eg fyller han på måndag. Idag fyller min bror 🙂 “Grattis pappa på 39-årsdagen” stod det på ett kort från min dotter. 39. Hjälp! Jag tittade på min man och försökte passa in hans utseende med åldern 39. Jaha, så ser man ut vid 39. Helt ok mao ?. Åldern för vad som är gammalt flyttas ju som bekant, av någon outgrundlig anledning, framåt när man själv blir äldre.

Men jag tror att firandet tog knäcken på min unge make. Han har somnat i sonens säng och jag har hunnit diska i både maskin och för hand i väntan på att han ska komma ner. Men som sagt, han slocknade nog 🙂

Vad åt vi då? Jo, en kronhjortsfilé som marinerats i 4 dar och sedan stått på låg värme i lergryta hela dagen, med kantarellsås och helstekt(?) potatis. Lite smörstekta brytbönor on the side. Kul med vilt. Är inte så ofta vi har det hemma. Tack vare godhjärtad, snäll och trevlig vän kunde detta serveras idag 🙂 

Och till dessert åt vi en tårta som inspirerats lite av Leilas bröllopstårta från hennes kokbok A piece of cake. Och med lite barnslig touch runtom. Pinnarna var eftertraktade kan jag säga. Apelsinchokladsmaken i en av mousserna blev riktigt bra. Förutom middagen fick min man en dejt med mig inkluderat barnvakt av svärföräldrar, svåger och svägerska. Det ser han (och jag) fram emot!

Födelsedagstårta till min älskade man

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + arton =