Inskolning dag 1!

Åh, vilken härlig stund jag hade kl 9-12 idag. Efter en prommis till skola för att lämna 8-åring och 6-åring fortsatte färden med 11-månader (imorn) gamla bebben till min tvillingsyrra. Första barnvakteriet som innefattade dagsov. Kul att läggning funkar nu när dagamningen fasats ut. Därefter vidare till Krusbärets förskola på Arnö, en av de mindre förskolorna med bara två avdelningar. Min 2-åring, ja snart 3, hade sett fram emot den här dagen. Och idag lite extra efter att vi fått ett härligt och uppskattat hembesök av ansvarspedagogen igår. Något som Krusbäret gjort i många år och som är så uppskattat. Att möta barnen på hemmaplan först. Gilla, gilla! Nåväl, tillbaka till idag.

Medan jag böjde mig ned för att ta fram extrakläder och regnkläder under vagnen, när vi kommit fram till förskolan, sprang han bara rakt in och började leka. Roligt att han är sugen. Han lekte någon minut med varje leksak hela dagen, kändes det som, haha, för han ville prova allt. Gunga, cykla, gräva, skopan, lyftkran, rollek med mamma, bilar inne, öppna skåp, gubbar, flaskor… Sötnos! Vid frukt- och sångsamlingen innan vi gick ut var han däremot lite reserverad och satt i mitt knä för att känna in gruppen och rutinerna som han ju inte kunde än. Efter att vi varit ute i fina vädret gick vi in och läste bok efter bok efter bok, lite avsides i ett rum tillsammans med andra nyfikna lässugna barn. Det var skönt, då några yngre barn både var utetrötta och lunchsugna. Och lunchen ja – mmm. Kokerskan som gör egen mat till de två avdelningarna är så duktig och alla barn åt under tystnad och med god aptit. Köttfärsbiffar och stuvade makaroner, rotsakssallad och plockgrönsaker! “Bajsknappen” på toa har vi också provat, mot slutet av lunchen när behovet gjorde sig känt. 😀 Sedan sa vi hejdå och gick tillbaka till syrran där lillen haft det jättebra, och sedan vidare till skolan igen för att hämta upp de två stora.

Imorgon är det pappas tur att få skola in. Då får jag ensamtid med min minsting. Ska jag fira morgondagens speciella datum kanske? Vi får se 🙂

Fick ta en bild på förskolebarnet 🙂 tack älskling, in och lek nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + sju =