Var stolt

Häromdagen byggde min son ett jättebygge med DUPLO hos morfar och ville ta kort med min mobilkamera för att visa bortresta pappa. Jag gav honom kameran. När jag kom upp visade han mig bilden. Förlåt, jag menar alla 111 bilder som han tagit. Av samma sak, från samma vinkel. Klick, klick, klick… 111 gånger… Men varför har du tagit så många bilder på samma sak? frågade jag. För det var så fint, svarar han och jag kramar om honom och instämmer. Stolthet. Att vara stolt är en sak, högmodig en annan. Jag sparade tyvärr inte alla bilder…

   
 Vi ska lära våra barn att vara stolta över det de kan, det de är, det de gör och det positiva de sprider omkring sig. Vid nattningen ikväll sa jag att jag var så stolt över min dotter, som klarat år 1 så fint. Läser och räknar hejvilt. Hon sa att hon också var stolt och att hennes fröken var stolt över henne i matten. Vet inte om fröken uttryckt sig just så, men hon känner ändå att det finns någon som tror på henne och hon tror på sig själv. Det är bra. Det är rätt.

Den ljusnande framtid får vi se till att skapa själva – det är ingenting som kommer av sig själv. En portion ödmjuk stolthet är alltid bra att bära med sig i ryggan.

   
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =