Nationaldag med fler nationaliteter – alla är viktiga

Nationaldagen är att fira sin nation. Sverige. Sverige som idag består av väldigt många nationaliteter, vilket speglas bl.a. kyrkan. Häromsöndagen lästes samma bibelvers på ca 15 olika språk! Mångfald!

Detta märktes även idag på vår familjedag som vi anordnat ute på vackra Stjärholms Slott. Det som sades tolkades till engelska vid 3 bord då vi hade eritreaner, sydafrikaner m.fl. kring borden. Därutöver romer, latinos och gamm’svenskar. Mixat med andra ord.

Och mixat var även vädret. Vår planerade tipspromenad och naturbingot avbröts abrupt av ösregn på eftermiddagen och vi fick packa ihop oss och äta fikat i Mötesplatsen i kyrkan istället. Men vi hann med en givande föreläsning före lunch som varvades med diskussion. 

Väl på Mötesplatsen fick vuxna och barn klippa ut formen av sina händer i färgglada papper. Av dem gjorde vi ett träd med texten ALLA ÄR VIKTIGA. 

En viktig tanke i dagens samhälle. I dagens Sverige. Sverige som vi ska vårda! Vårt Sverige! Glad nationaldag på oss alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =