Sprutor, mutor, tröst, bröst, bröd, död, skvätt och tvätt

Glömmer man en dag finns det mycket att berätta. samtliga rim ovan finns med i dagens inlägg.

Igår var det dags att introducera fästingvaccin för mig och barnen. En av oss har det jättejobbigt med sprutor. Mutor är inte min melodi överhuvudtaget. Men igår lovade jag en Piggelin efter sticket – till alla såklart, inte bara den som inte ville. Hela affären hörde protesterna kan jag lova, när stunden ändå var inne, men fasthållen i mammas knä lyckades vi snabbt sticka in spruta nr 1. Det är rädslan innan sticket kommer som är jobbig – inte själva sticket. 

När glassen som tröst åts i bilen på parkeringen medan jag ammade, vinkade det förut rädda barnet glatt med sin glass åt en man som parkerade bredvid oss. Preciiis samtidigt som lilleman väljer att slits loss huvudet från min kropp och därmed blotta ett naket bröst för denne främling. Om leendet till oss i bilen var adresserat till den glassviftande eller den bröstblottande får vi aldrig veta…

Jag bakar hellre än planterar, om man säger så, men mina basilikaplantor har varit alldeles underbart fluffiga och stora. Idag bakade jag och 2-åringen bröd (ska se om video går att ladda upp), och de blev jättegoda. Jag var ivrig att få ut mina stora vackra fluffiga plantor i solen och nu är en del torkade och andra förfrusna efter två nätter ute. Gott bröd, krydda död.

Det “fina” vädret idag bjöd på cykeltur till förskolan för min 5-åring men på hemvägen regnade det och de tre barnen som inte var klädda för skvätt blev utsatta för tvätt i värmande bad direkt när vi kom hem.

Detta och mycket mer har hänt idag! Gjorde en sockerfri chokladkaka idag som jag serverade med hallon och grädde. Den blev god för att vara ett eget påhitt i eftermiddags. Tur, för den skulle serveras på kvällen! 

          

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =