Dyr föräldraledighet?

Ibland kan jag tänka att maxtaxan skulle försvinna. Att mycket tid kostar mycket och lite tid kostar lite. Att de två heltidsarbetande föräldrarna som inte förbrukar vatten och el hemma 8-17 och dessutom får två heltidslöner, borde få betala lite mer än de som gör motsatsen; jobbar lite mindre, får därför mindre pengar och använder husets el och vatten i större mängd. Att den idén är ungefär lika smart som att hoppas att man blev rik om vi tryckte upp mer pengar är en annan sak 🙂 Haha.

Vi är sjukt snåla på både lampor och vatten här hemma. Och hellre cyklar jag på Arnö än tar bilen. Eller HAR varit ska jag tillägga.

Vi skulle läsa av vattnet i veckan och vår vattenförbrukning har ökat med 50 % sen förra året! Hjälp! Jag får slösarpanik!

Men sedan nr 4 kom har jag faktiskt valt den snabba vägen, för att orka med. Tillsammans med en man som ofta är bortrest har jag vid ett par tillfällen till och med tagit BILEN några hundra meter till skolan, för att hämta gympason eller dotter vid ösregn. Dels kan jag lämna småsyskon till dottern eller snabbt slänga in alla i bilen istället för att kränga på 3 pojkar och mig ett regnställ och regnskydd för vagn och paraply för den gående. Nej, hörni, jag pallar inte. Och vill barnen bada, så får de det, även fast det går åt mer vatten än att duscha. Och att tvätta 6 personers lakan var 3e vecka och otaliga nerbajsade bodies och matsmutsiga kläder ingår i vårt självvalda liv. Och hellre tre diskmaskinskörningar och det blev rent än att knöka disken full två gånger.

Men jag fick ändå slösarpanik sen den där lappen kom och det flåsar mig i nacken. Men jag ska inte låta det överta min sunda överlevarhjärna. Nej, ibland måste man tycka att det liksom är värt alltihop! Och det är det ju i slutändan.

De små godbitarna som ligger i nytvättade lakan nu. De kan man ju inte mäta likt vatten -eller elförbrukning. Slappna aaaav, morsan!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 5 =