Stopp, stanna

Inte första gången jag säger det. 

Vår minsting är 7 månader idag. Han sitter, klappar (och viftar till Klappa Vinka), letar lampa vid matbordet, älskar katterna, har hittat oanade höjder på rösten, ler, ammar, tar inte napp, flyttar sig bakåt, älskar syskonen, sover bra men ammar vissa nätter oftare än andra. Och så det här med maten.

Jag har svårt att göra olika med mina barn när det kommer till somliga saker. Exempelvis mat. Alla (jo, men det tror jag iallafall) har fått börja på sin halvmånaders dag. Det har varit en vecka var per smak och så har det adderats på. Potatis, morot, palsternacka, broccoli och majs. Därefter fisk och kyckling och sist rött kött. Gröten har vi börjar lite olika med tror jag. Men kring 8 månader har vi kört havregrynsgröt blandat med bebisgröt iallafall.

Nåväl. Vår lille son har inte alls fattat hur man sväljer förrän i Spanien, när min hemgjorda majspuré (som blev väldigt rinnig) slank ner i halsen. Då blev det fart på det hela. Han fick den där purén som räckte 3 dar, sen körde vi miniportioner av gröt – också den ganska lös. Slurp! 

Sen kom vi hem och han åt 6 iskuber med grönsaker i ett svep. Och en hel portion gröt på kvällen. Hjälp!

Jag vill som vanligt amma ett år, men ser nu att det liksom är mindre än ett halvår kvar! Jag inser att jag på dagtid nu framöver inte kommer behövas breastwise, eftersom han med tiden ganska snart kommer äta både gröt lunch middag och gröt. Och sen till och med mellanmål! Det är självfallet skönt också. Men sorgligt. Sista…. Det ääär så speciellt. Närhet. Intimt föräldraskap. Går ej att beskriva. Hoppas våren går långsamt så jag kan njuta lite extra av det.

Nu vaknade han och jag lade till honom, hand hand krafsar på halsen och tårna krafsar på fåtöljen. Varm sovkropp i famnen. Slutna ögon.

Det är fint. Tiden går så fort, så fort… 7 månader med en liten godisbit.

(I natt när han vaknar skulle inlägget inte låta lika rosenskimrande. Men just nu får det göra det.)  

    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =