Någon har talat med kocken

Min kära dotter har vågat sig in i skolköket. Det var så god mat så hon ville helt enkelt ha receptet (hör och häpna!). Det fick hon! Så då måste jag självklart dela med mig av det här. Dock i 4 pers-format och inte 800 personer. 88 kg fisk är lite att ta i eller hur?!

Alaskafilé med persilja/lök/ströbrödstäcke 4 port

440 g alaskafilé (jag tog 400 g torsk)
40 g smör
40 g ströbröd
40 g fryst persilja (för mkt, de har själva reviderat med 3/4 av detta)
4 g torkad lök (jag tog rostad lök efter behag)
salt
vitpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form. Lägg i fisken. Smält matfett och blanda sedan i resten. Vispa kraftigt ihop till en smet som breds på fisken. Grädda i ugnen 15-20 minuter. Et voilà!

Vi har provat och det blev god respons även hemma. Jag kanske ska skola om till mattant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =