Summa summarum

En dag kvar på årets största högtid. En dag för återhämtning. Vi hoppas dock snarare på en dag för tillfrisknande.

Vår dotter blev febrig natten mellan dymmelonsdag och skärtorsdag och påsken har därför firats halvt om halvt med en förälder hemma varje dag med sjukt barn och en förälder iväg på middag, kolmården, påsklunch med äggjakt, kyrka med barnuppträdande och slutligen Söndag Deluxe.

I början kände hon själv att hon inte orkade men imorse när hon insåg att hon faktiskt inte var frisk för fjärde dan i rad och på det missade två uppsjungningar med roligheter för barn så var hon riktigt sorgsen i blicken. Stackars tjej…

(Här kraschade bloggen och allt jag skrivit försvann så jag fick skriva om 🙁

För er som läste om påskmenyn för ett par dar sen måste jag bara tipsa om ALLA rätter 🙂 De står sig på vilket gött bord som helst, inte bara till påsk. 

Sparrisen och quornsalladen och raw avocadokräm…mmm! Fräääscht med hallon till desserten. Kebben måste ätas med labnehn för full smakupplevelse. Det enda recept som bör ändras till nästa gång är mängden grönkål i salladen. Max 100 gram! Annars drunknar både underbart god hyvlad zucchini och bovete.

Jag hade sett fram emot mitt hembakta tunnbröd då jag inte ätit det på länge då jag mått illa förra påsken och hade revyrep som tog min baktid kring jul/nyår. Så att tyvärr hafsa i för mycket mjöl och således få en spänstig och god men för mättad deg gav torrt slutresultat. Tråkigt när man lagt tid och energi och smaklökarna längtat ihjäl sig – och så blev det så. Men som sagt – sjukt gott allt annat! 

Här skrev jag förut att jag skulle bada men eftersom allt kraschade och jag fick skriva om så står det nu: nu har jag badat och ska göra plankan och lite andra sjukgymnastikövningar. Hepp! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − femton =