Påskbordets recept finns här

Tänkte för hugade påskmatsspekulanter bjuda på vad vi ska ha på vårt påskbord i år. Av praktiska skäl kommer inte alla recept skrivas här utan länkas till respektive receptsida. Tack ICA för buffétidningen och recepttips i butikens gratistidning 🙂 hihi!

Påskmeny 2015
Kebbe med labneh (typ kycklingköttbullar med örtsås) recept HÄR
Toad in a hole (typ ugnspannkaksmuffins med prinskorv & broccoli) recept HÄR
Ägghalvor för kids  – recept HÄR
Äppelinkokt lax – recept HÄR
Rostade sparris med pistagevinägrett – recept HÄR
Grönkåls- och bovetesallad – recept HÄR
Hannas qournsallad – recept HÄR (med babyspenat istället för böngroddar)
samt prinskorv, kokt potatis och matjesillstårta och ev lammfärsbiffar med feta/basilika/soltorkad tomat. Kan tipsa om Ramlösas nya fläder/limesmak. Mums till torr strupe!

Till dessert kör vi en Buffégoding från 2009 – frys hallon-och marängtårta. Recept HÄR.

På kvällen kör vi kycklingpaj med färska champinjoner, röd paprika och rödlök med ett täcke av paprika/chilicrèmefraiche samt en asgod blomkålspaj med curry och kokos. Recept på den sistnämna HÄR. (För barnens skull gör jag vanlig pajdeg (med lite kruskakli) istället för ägg/ris-degen och ett tips är att mixa soltorkade tomaterna med kokosmjölk istället för att finhacka och ha vanlig mjölk. Uteslut banan. Den som kommenterat receptet måste ha gjort fel eller nåt. Den är jättegod! Kör man ris-pajdeg behövs ordentligt med smör till formen för att det inte ska passa. Jag har även höftat med curryn och inte mätt)

ägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + sexton =