Så goda nyttiga (glutenfria) muffins!!

Åh vad många recept jag inte delat med mig av! Får se till att vara lite bättre på den fronten!

Min otroliga man håller fortfarande sitt nyårslöfte om hälsosam kost och därför provade vi dessa muffins ikväll! Riktigt mycket chokladsmak. Riktigt mycket smak överhuvudtaget! Skulle inte banga för att servera den med vaniljglass och hallon, men idag testade vi yoghurt och cocosflakes.

Choklad & valnötsmuffins med kanel (12 st)

  • ½ cm röd chili (max)
  • 125 gram smör
  • 4 msk agavesirap
  • 1 dl kakao
  • 2 ½ tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljpulver (jag tog ½)
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 ½ dl malen mandel
  • Ca ½ dl grovhackade valnötter (jag tog mer)
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl kokosflingor + lite till formarna 
  • ½ yoghurt 3 %

Till servering: youghurt eller ananansglass med kokos (hade ej recept på det:)

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj ocj finhacka chilin. Jag hade torr och malde. Smält smör i kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha i sirap, kakao, ingefära, vaniljpulver, kanel och chili.

Mixa mandeln fint i matberedare och grovhacka valnötterna.

Knäck äggen i en skål och vispa hårt. Rör ner smör- och chokladsmeten samt salt i de vispade äggen. Tillsätt kokos, yoghurt, mandlar och valnötter. Blanda väl.

Strö lite kokos i muffinsformarnas botten, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. 

Pojkarna hjälpte mig baka. Och min 2-åring har pyntat ris med mig. Längtar till påskbordet!! Hoppas som sagt på fler recept till er därute. Trevlig fredag!

   

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =