Pyyyys-tisdag

Usch idag blir det nog inget skojsigt inlägg. Suck. Vissa dar är liksom mer uppförsbacke än andra.

Har legat efter med disk och tvätt, två av fyra barn har svårt att vara trevliga mot varann, en man är bortrest i tre dar och all vardagsgöra måste göras för barnens skull. 

Det känns som om alla de där kärleksfulla sakerna man gör för att man älskar barnen ibland görs i ett fett to-do-schema. Jag får på mig kommandora-kläder och blir mer tjatig än omhuldande, ingen plats för freestyle. Från a till b. Allt ska göras. Sitt ner. Var tyst. Ät maten.

Aeh, jag överdriver märker jag. Använder bloggen för att pysa ut… Sorry. Så illa var det inte. Men liten inblick i vardagen en tisdag:

– ammar och hör att 2-åring gör ofog

– byter bajsblöja och hör 2-åring hämta pall och ställa sig vid diskberget och greja

– försöker klä på mig men blir avbruten av 2-åring som går ut utan kläder

– hämtar 2-åring för långt bort från huset (flera ggr)

– tjatar och skäller 

– låter dotter läsa läsläxa medan lillebror äter kvällsmacka. Hon får inte ens beröm eller feedback. Bara “så, nu kan jag läsa lite medan du avslutar din kvällsmat”.

– tar BIL några hundra meter för att snabbt hämta bror på gympan för att dottern är ensamrädd pga barnprogrammet Muséet. Grannflickan får komma som sällskap. 

-2-åring lades utan aftonbön. Napp i. Dottern släcker och stänger dörr. Inte ens en godnattpuss för jag ville inte låta 6-åring stå utan förälder och bli orolig efter gympan. 

– 19.45 har alla lagts utom bebis och heeela dagens disk ska nu fixas. Tvätt hängas, torr sorteras. Träna ryggen. Administrera hobbyuppdragen. 

Men Andrea skärp dig!!!!

Mellan alla dessa ventilpysande punkter har solen faktiskt lyst, vi har ätit förmiddagsfrukt ute. Bebis har gungat för första gången. Vi har tagit en tur med bilen och efter flera års väntan äntligen köpt utekrukor. Vi har tittat varann i ögonen (om än för lite). Vi har springtävlat till gympan. Vi har spelat UNO, läst saga. Jag har tagit in påskris. Jag och 2-åring har lärt oss teckna “gräsklippare, gräsmatta och trädgård”. Lagat köttfärslimpa med potatismos. Och när detta inlägg skrivs är det mesta av allt gjort – lite mer träna rygg och öva sång. Sen blir det natta!

Ett helt onödigt inlägg i vardagen – men livet rymmer även detta. Det är inte bara stomatol-leenden jämt. Omfamna livet. Lär av misstagen och lev i nuet på riktigt, det blir min läxa idag. Kram på er alla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + fem =