Leva som man lär

Igår skrev jag till en mamma på fejjan som vände ut och in på sig själv för att hinna göra knäck innan klockan slog 00.00 då hon lovat sin son knäck sen dan. Hon kände sig inte som världens bästa morsa direkt. Jag skrev att hon är barnens bästa morsa utan den där knäcken och att de älskar henne för den hon ÄR och inte för det hon GÖR (eller glömmer eller inte hinner göra…)

Vår fredag har varit tokmaxad med busstur till bvc direkt efter frukost, tidig skolhämtning (hej jullov!), utelek, jultidningsvaruleverans, besök, inhandla lyxiga thaivårrullar här i ett hus på Arnö (rekommenderas!), äta och mysa ALLA med Astrid Lindgrens jul (ingen som städar eller fixar. GEMENSKAP ❤️) Vi skulle först ha haft ett uppdrag i uppdragskalendern som inte blev av pga ombokning och ett annat som vi fick skjuta på en dag pga molnighet. (Stjärnskåderi).

Därför har denna dag resulterat i obäddad säng och neddragna persienner vilket jag avskyr! Samt en dag utan uppdrag i uppdragskalendern. Till detta har maken haft ansvar över två uppdrag tidigare när jag varit borta och inte gjort ett enda så det här blir TREDJE gången vi missar 🙁 Det är nu jag ska leva som jag lär, predika gårdagens ord för mig själv och inte mäta mitt värde i alla fina mammapoäng.

Obäddad säng och helt uteblivet uppdrag idag till trots: Det blir jul ändå. Det blev gemenskap och tillsammanstid ändå. Jag är älskad ändå. Precis som du. Nu slappnar vi av och välkomnar julefrid.

PS. Ni hör att jag tokpredikar för mig själv va? Den här bilden får mig att rysa. Jag kan ha gamla matfläckar på golvet i tre veckor och smutsiga avtryck på kylskåpsdörren. Men en obäddad säng… Hu! DS.

IMG_5612.JPG

PS2. En annan mindre bra grej som mamma är att glömma att småbarn ska träna magläge. Lilla H har legat en gång på mage i sitt liv förut. Sin andra gång idag. Och han lever ändå och är stark. Tur för mig. DS2.

IMG_5609.JPG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =