När tålamodet tryter i bagarstugan

Gårdagens uppdrag var att ringa och sjunga en julsång för farfar med sambo. Men den ansvarige (inte jag) glömde det så idag blir det bakläxa för dem som är hemma ikväll, hihi. Dagens tillsammansuppdrag var pepparkakshus-bak. Vi gör minimini-pepparkakshus så att alla får varsitt.

Men när tålamodet tryter hos de från början baksugna barnen tenderar degen bli allt tjockare för varje utkavling. Så att jobbet går fortare liksom. Pepparkaksdelarna bliv ganska bra ändå, men här nedan ser ni en av de sista pepparkakorna. 🙂 Finns en hel plåt med sådana barn-märkta pepparkakor.

Jag är dubbelt revanschsugen till nästa år då jag glömde ta hand om en pepparkaksgran idag innan den svalnat. Förra årets fantastiskt fina pepparkaksgran stod upprätt i typ 10 sekunder innan den av pynttyngd brakade sönder och samman. Den var för bred och för pyntad, helt enkelt. I år gjorde jag en mindre och hade tänkt lite enklare pynt. Då granen behöver vara nyuttagen från ugnen för att justera skärningen bättre inför ihopsättningen, krävs bättre tajming än vad jag hade. Och tålamod i väntan på att den ska svalna HELT innan ihopsättningen. Jag hade visserligen lite tålamod. Men glömde justera snitten och därför var ena snittet smalare än den andra grandelen var tjock, så att säga, så den brakade sönder innan pyntet ens kommit på. Ni får en före-bild här nedan iallafall för er som vill testa på och har bättre tajming än jag! Tredje gången gillt nästa år? 😛

Det gick superbra för alla på NYMOSpremiären igår. Fullsatta salonger hela helgen. Lilleman går från famn till famn backstage och är inte dödfödd på synitryck, om man säger så. Hehe. Ha en mysig fredagkväll!

IMG_5522.JPG

IMG_5523.JPG

IMG_5525.JPG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =