“äkta” julstämning

Ni som inte sett klassikerna med lycko-idyllen i Adam och Eva klickar HÄR. Igår var dagens uppdrag ett “tillsammansuppdrag” och inte ett “göra-nåt-för-nånannan-uppdrag”. Det var dags att dekorera pepparkakor till luciadagen.

Det fanns nonstop och glitterkulor, samt kristyr i tre färger. Pepparkakorna låg fint radade på bordet och allt som fattades (tyckte jag), var JULMUSIK! Jag tar därför fram telefonen men spotify fungerar inte. Barnens CD-spelare är också trasig sedan någon, i ursinne, slängt in adaptern i väggen. HJÄLP! Ingen julmusik. Det här blir inte ALLS juligt, hinner jag tänka och sätter besviket på en barnskiva vilken som helst. Superpoppig och mixad. Dessutom tappar den kontakt med iTunes hela tiden och den kör bara ett halvt spår och tar sen några minuters paus för att sedan fortsätta. Julstämningen är borta…

…tills jag kommer på att det är ju TILLSAMMANS som egentligen är det viktiga i det här uppdraget. Att göra något ihop. Utan den där LYCKA-idyllen som utspelar sig i Adam och Eva-filmen. (Har du inte klickat på länken häruppe så GÖR det 🙂

Det blev jättemysigt att, utan julmusik, sitta tillsammans med de stora barnen och pynta medan lillebror fick några russin för att hålla honom borta från pyntet. Barnen var påhittiga och kom på fina mönster med godisbitarna. Tillsammans är mer äkta än vilken jullåt som helst.

Och vill man fylla sig med mängder av julmusik ändå är det bara att titta in på NYMOS julshow som har PREMIÄÄÄÄR idag! Hurra!

IMG_5512.JPG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − sex =