Hammare vid förlossningen?

Ja, det var nog inte mycket i vårt spontana roliga manus som stämde när ett femtiotal barn kom till kyrkan igår för att besöka en väldigt tjock och sprickfärdig och ganska negativ Maria, åsnan Gilbert (?) och en mer positiv Josef. Maria klagade över stallstanken, och trodde åsnan skulle äta upp Jesusbarnet om han lades i krubban medan Josef tyckte han fått till det ganska trevligt med halm och lyktor. Skulle förlossningen sätta igång, ja då var Josef beredd med en hammare eftersom det inte fanns något sjukhus i närheten. En mörkrädd ängel och en förvirrad herde som tappat bort alla sina får blev pricken över i, den här stunden i Betlehem!

Det blev, trots att vi frångått den verkliga berättelsen en aning, en väldigt fin dag i kyrkan, där alla barn fick möjlighet att både se, smaka, lyssna, höra och känna på julen genom mötet i stallet, pysslet i barnrummet och gröten i mötesplatsen.

Idag fortsatte julfeelingen med julsång i kyrkan, NYMOSrep inför torsdagens julpremiär och sedan Oxelörevy-rep inför nyårsafton. Nu när det har repats klart så ska jag smälla i mig en massa grönsaker (läs godis) medan jag tittar på favoriten Historieätarna! Trevlig kväll!

jul

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 4 =