Gör din egen evighetskalender

Jag skrev förra året om uppdragskalendern. Den är omnämnd i flera inlägga i december (jul-kategorin för er som vill kolla in). Ni som läste då minns att det var en slags kalender som ger något för någon annan eller sig själv som familj. Tillsammans eller för andra, med andra ord.

Skärmavbild 2014-11-25 kl. 20.21.21

Det börjar närma sig lucka 1 och jag behöver sätta mig ned igen och förbättra och komma på nytt. Att t.ex. “tänka på miljön och släcka lampor” var ingen “rolig” uppgift, men att bygga pepparkakshus desto roligare. Ska få till flera glädja-andra-uppdrag och tillsammans-uppdrag. Till exempel tror jag vi ska se till att vi en kväll ska ligga på altanen i filtar och kolla på stjärnor. Det har min son önskat få göra och det vore mysigt att göra det ihop, prata om stjärnorna och sedan dricka choklad eller nåt.

Vill man inte gå all in för att det känns övermäktigt kan man ju ha adventsuppdrag. Då blir det bara 4 uppdrag, men man får ändå med poängen lite att inte julen bara handlar om att få utan att också ge. Men tips till er som vill prova på i år med alla luckor är att inte numrera uppdragen i förväg. Vädret kan ställa till det om man tänkt bygga snögubbar med familjen, eller så kanske den gamla tanten på gatan inte var hemma den dan  ni skulle ge henne en påse lussebullar. Jag bestämde på kvällen vad morgondagens uppdrag skulle vara, anpassat efter vad som verkade passa.

De saker vi ger och får på julafton har inte alla evighetsvärde. Men det som är det fina med uppdragskalendern är att man just gör grejer som ger ringar på vattnet och som liksom består i evighet på något sätt. Ett minne av en fantastisk stund tillsammans. Ett leende hos de gamla på äldreboendet. Ett tack från tiggaren som fått en varm filt. Skratten vid det tokiga julspelet ni hade ihop. Själens balsam vid julkonserten i någon av stans alla kyrkor eller scener.

Det är kul att göra något som liksom består. Hoppas fler är sugna på en uppdragskalender i år! Jag har provat att scanna 6 PDF’er (med snarlika namn) nu så man kan iallafall få tips, men sen om de känns fula eller i dålig kvalité så kan man ju klippa och klistra in ny bild och text eller hur man nu vill göra. Håll tillgodo 🙂

Uppdragskalender 3 Uppdragskalender 4 Uppdragskalender 1 Uppdragskalender 6 Uppdragskalendern 2 Uppdragskalendern Uppdragskalendern 1

Lycka till!

2 thoughts on “Gör din egen evighetskalender

 1. Låter som en kul idé!

  Här kommer mitt bidrag till 3 HÅLLBARA Nyårslöften:
  1. Lova dig att älska dig själv – vad som än händer!
  2. Gör 10 Goda Gärningar under året
  3. Lär dig 10 NYA saker under året – spelar ingen roll hur små de än tyckas vara
  Började ge mig dessa 3 löften år 2000 – de funkar än =)

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 17 =