Fudgekladdkaka

Alltså. Den som inte tycker om den här kladdkakan… Åt den hos en kompis för några veckor sedan och gjorde den själv till dagens efterrätt. Fudgen är to die for och jordnötterna gör hela upplevelsen. Punkt.

EMMAS FUDGEKLADDKAKA (ca 10 bitar)

Kakan:

150 g smör
3 ägg
4,5 dl strösocker
3,25 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mörk choklad (tog mörk block)

Fudge:

2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 gram mjölkchoklad (tog mörk block)
100 gram smör
Jordnötter och minimarshmallows till dekoration

Gör såhär:

Smörj och bröa en form med avtagbar kant (jag bröade med kakao – väldigt gott!). Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt det smälta smöret. Smält finhackad choklad i vattenbad och blanda ihop med äggblandningen. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll i blandningen i smeten. Rör om försiktigt tills allt är väl blandat. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

Koka ihop vispgrädde, socker, sirap och smör. Låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt blockchoklad i bitar. Bred ut smeten över kakan, dekorera med jordnötter och marshmallows och låt svalna i kyl.

Bästa tipset: det blev en dryg deciliter fudge över på min kladdkaka och då rann det ändå gött nedför kanterna och ut på fatet. Det som blev över hällde jag i en kopp, ställde in det i kylen och nallar på då och då med en sked. Ska prova att ställa ut den i rumstemp och vända ned i marängsmet sen! Mums!

Bilderna är tyvärr dåliga. Skulle såklart tagit en before-picture men den här är definitivt en after-picture… Beskuren bokstavligt talat 😀

FullSizeRender 2 FullSizeRender

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − tio =