Pepparkaks-snitt

Nä, nu drar det i kaktarmen och adventsfika får man ju inte riktigt börja äta va? Eller? Jag tjuvstartar med smakerna som tema iallafall, men väntade lite med att baka just pepparkakor och lussebullar. Det kommer framöver 🙂

Idag har jag gjort saffransskorpor med sötmandel enligt Leilas recept. Och sen har jag svängt ihop typ kolasnittar med pepparkakstaste!

Pepparkakssnittar

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker (variera med valfri sockersort)
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker (eller knivsudd vanlijpulver)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen nejlika

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med en matbeterare. (Ni vet ju att jag gör typ allt med den!) Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem litegrann. Räffla med en gaffel för fint mönster. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt pepparkakssnittarna svalna en aning och skär sedan längderna på snedden och låt svalna helt på plåten.

2 thoughts on “Pepparkaks-snitt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sjutton =