Lördag – alltmöjligtdagen

Idag har jag gjort en massa pumparätter från ICA Buffés senaste nummer. Och WOW vad goda pumpabröden med kummin blev. Recept här nedan! Och OJ vilka restaurangsmaker som doldes i dagens lunch; Torskrygg med pumpacrème. Pumpasoppan som gjordes idag får vi njuta av imorgon; hoppas den blev god (fastän de hade glömt informera om vad ma skulle göra av och med koriandern samt när pumpaköttet skulle i.)

Jag och barnen hann leka ute i regnet en bra stund på förmiddagen och ja, är man rätt klädd så är det ju bara kul!

Nu på kvällen har vi varit på världens mysigaste snälla-spök-fest med oerhört välsmakande carnita (typ tacos fast ändå inte) och avslutat denna med en himmelskt god kladdkaka med chokladtryffel. Gaah! Som avslutning åkte vi till Nya Kyrkogården och tände ett ljus för lilla farmor som är i himlen. Det är så fint i minneslunden – åk dit ni som inte varit där!

Nu håller jag en tumme för att bebisen som sovit så mycket ikväll sover bra i natt. Hoppas ni myst med ljus för nära och kära idag. Familjen – en av de viktigaste sakerna i livet… Love to ya’ll!

Just ja; här är receptet på PUMPABULLARNA

Pumpabullar med kummin

Ger 16 småbröd eller 3 baguetter
  • 1/4 paket jäst (à 12,5 g)
  • 1 msk rapsolja 
  • 6 dl kallt vatten 
  • 3/4 msk salt 
  • 2 dl grovrivet kött av pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar 
  • 1/2 msk hel kummin 
  • 1/2 dl linfrön 
  • 1/2 dl pumpakärnor 
  • 1 dl grahamsmjöl 
  • ca 10 dl vetemjöl (à ca 650 g)
  • flingsalt och hel kummin att strö över

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt olja och vatten, rör tills jästen löses upp.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig deg. Täck över med bakduk och låt jäsa 2 timmar i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  5. Dela degen i 16 bitar (eller till 3 baguetter, för 1 sats). Rulla till runda bullar (eller forma till avlånga baguetter). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  6. Pensla bröden med vatten, strö över flingsalt och kummin.
  7. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Sänk värmen till 225°C. Grädda bröden 15-20 minuter (eller ca 25 minuter för baguetter), tills de får fin färg.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

TipsByt ut riven pumpa mot squash, morot, palsternacka eller rödbeta.

Länk till receptet finns också här.

pumpabullar-med-kummin-718144

 

Bilden är lånad från länken ovan. ICAs hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 17 =