Ha en TREVLIG helg

“Om jag inte får godis av dig så gör jag något bus”
eller
“Ha en trevlig helg!”

Det kan låta olika. Och det upplevs olika. Jag vet vad jag själv skulle föredra att både höra och säga.

Halloween tillhör numera svensk tradition nästan lika självklar som påsk, midsommar och jul. Den har vunnit över nationaldagen till och med. Jag måste därför som barnförälder bestämma på vilket sätt Halloween ska få vara en del av vårt liv. Vad står vår familj för? Hur vill vi uttrycka oss under denna högtid? Vad tar vi del av och vad tar vi avstånd från?

Vi satte oss ned jag och min man tidigare i veckan för att diskutera detta och kom fram till att vi vill lyfta fram de tända ljusen en sådan här helg (i och med Alla Helgons dag också) I mörkrets höst kan det vara mysigt att komma med en ljus-hälsning.

Blod och skräck är inte vår melodi. Men heller inte förbjuda våra barn att fira när “alla andra gör det”. Då får vi göra vår touch helt enkelt!

Därför sitter barnen nu och pysslar glada pumpor-pyssel. Blingar till värmeljus som ska delas ut och fina kort. Sen går vi runt mer eller mindre utklädda (inte skräckutspökade) och önskar helt enkelt en TREVLIG HELG. Finns sååå mycket fint att googla efter!

IMG_5085.JPG

IMG_5086.JPG

Bakat pumpaformade småkakor!

IMG_5104.JPG

IMG_5102.JPG

IMG_5101.JPG

Och gjort en fredspumpa! Av köttet går vi all in och gör 4 recept från senaste Buffé-tidningen! Ha nu en värmande ljus och trevlig helg! Kram!

IMG_5081.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =