Skogskyrkovälsignelsedagen

Det blev lyckat idag hörni!

Valde dock att leva lite i nuet och inte döda alla många vackra tillfällen med att tokfotografera varje grej. Men tre bilder tog jag och de bjuder jag på längst ned (med föräldrars tillåtelse så många som jag hann prata med iaf)

Skogsutflykten med klassen bjöd på ljumt väder, vilket var toppen för en mamma som jag. Jag blir ilsk om jag fryser och är inte en utemamma direkt. Har andra bättre sidor… Ehrm. Klassmammorna hade ordnat en tipspromenad och hängt upp fiffiga popcornvantar i träden till barnen. Kul idé!

Vi traskade vidare från skogen till Katarinakyrkan (hoppas inte vi stank rök). Där hade fnissiga barn övat både sång och rörelser till en hel konsert i FNdags-anda. Så bra! Speciellt en låt som handlade om att vara den man är, att inte vara någon annan. “Jag är speciell”. Det berörde mig att se alla dessa olika barn stå och sjunga om sig själva att vara stolt över den man är. Stort. Även här var det tipspromenad men den hann vi inte med för vi kastade oss i bilen för att hinna till barnvälsignelse i Söderköping. Svängde in på parkeringen prick 16.00. Puh!

Barnvälsignelse är enkelt förklarat en stund under en gudstjänst där man tackar för barnet som fötts och ber om välsignelse över barnets liv. Inte riktigt som ett dop, men nästan. Föräldrarna hade ordnat så fint med enkel mat och fika till alla efteråt. Varje liv som föds till jorden är en gåva. Det påminns vi ständigt om.

Väl hemma somnade alla 3 barn på stört medan bebis, idag en hel månad gammal, valde att leverera en sån däringa kaskad igen. Sofföverdraget är i tvätten och jag hoppas ha tankat i gossen tillräckligt med “nytt” käk för en god natts sömn.

Nu väntar mysigt höstlov!

 

 

IMG_5017.JPG

IMG_5016.JPG

IMG_5015.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 15 =