Osynligt möte

Kollar på Så mycket bättre och Amanda Jensens tolkning till Ola Salo. Och som så många gånger förr, får jag se ett möte. Ett möte bortom det mänskliga. Ett möte mellan själar, som bara toner, harmonier och ett utgjutande hjärta kan bringa.

Det handlar om musik.

Musik går bortom det materiella, in bakom kläder, kött och blod. Det berör vårt inre, vår själ och vårt andliga jag.

Jag ser det mötet genom Amandas ögon, som så medvetet känner och levererar vartenda ord hon sjunger. Och hur det möter ett öppet hjärta. Det blir liksom kemisk enhet i musikens namn på, eller hur man ska uttrycka det.

Magiskt.

Ibland räcker det med en stund vid pianot. Ibland ensam i huset med en speciell skiva i högtalarna. Ibland i kyrkan. Ibland på en konsert. Ibland på en lunch med livemusik. Det krävs bara musik, äkthet och ett öppet hjärta. Då blir stunden “så mycket bättre”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =