Sockersöt fredag

Efter varje förlossning har jag, vad jag minns, inte varit sugen på godis och liknande. Stor i maten har jag dock varit (tja, det är jag nog jämt). Det har varit lätt till en början att skippa min högt älskade godispåse.

Men den här gången har jag varit sjukt sötsugen bara någon vecka efter förlossningen. Gah! Hittade en massa gamla kakor i frysen. De är slut nu kan jag säga. Har också hunnit baka schackrutor som tog slut på en dag. Hade på flit lagt ut en bullpåse i garagets frys för att inte den skulle nallas ur. Där fattas tre bullar…

Idag är det fredag och dottern hade valt chokladbollar som fredagsmys. Hurra! Men eftersom hon och kompisen gjort dem (om än med handskar) så var jag inte lika lockad att moffa. Bakade därför en sjukt god men mastig kladdkaka med 5-åringen (tror receptet redan ligger under receptkategorin sen tidigare). Den har jag ätit av två gånger idag.

Dessutom har jag nu tagit ett halvt steg mot godisköpandet som jag i tre veckor undvikit, genom att även laga lakritskola dagen till ära. Den blev dumle-insida-seg och alltså för lös för att göra bitar av men några rediga skedar har jag slevat i mig ändå. Resten får hamna i en hemgjord glass eller i en marängsmet imorn.

Detta var sannerligen en fredag sponsrad av socker. Och eftersom jag, som sagt, gjort hemlagat godis idag är steget inte långt till Matextra där lösviktsgodis är billigt den här veckan. Får se om eller när jag trillar dit.

Än så länge mantrar jag att “hemgjort är iallafall mer rent och äkta än E-nummerfyllda godsaker” och försöker förtränga det faktum att jag gentemot barnen inte lever som jag lär.

Sockersöta fredagskramar till er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 + tolv =