Heja Urban och kom igen föräldrar

Ett mail har nått de allra flesta föräldrar i Nyköping i dagarna (hoppas jag). Det är från kommunstyrelsens ordförande Urban Granström, och har skickats ut via skolor/förskolor.

Det här inlägget blir därför mer “hans” inlägg än mitt, men eftersom ärendet är så pass angeläget måste jag sprida informationen. Det handlar om skadegörelse i vår kommun, på olika sätt. Återkommande sådana. Det gör mig så ledsen att läsa att en del gör ett val att handla så här. Varför?Förstöra “bara för att”, för att visa missnöje, att man är uttråkad, som en utmaning för att få vara med i ett gäng… Nej, jag vet inte anledningen. Men jag vet att de som gjort varje brott vet vilken anledning just de gjort det.

Och jag hoppas verkligen att alla vi föräldrar konsekvent visar att vi själva är rädda om vår stad och vår miljö, för som bekant gör ju våra barn som vi gör och inte bara vad vi säger. Jag önskar också att vi föräldrar konsekvent talar med våra barn om detta. Som småbarnsförälder är ett krossat fönster avlägset men jag måste lära mina barn att man varken slår med pinnar på lekparksföremål eller kastar skräp i naturen. Att man tar hand om hink och spade och att “nån annans” lämnade grejer faktiskt tillhör någon annan och inte oss. Ska det lånas görs det varsamt. För det börjar när de är små…

Jag hoppas att denna vandalisering av vår fina stad slutar och att ni som inte läst Urbans vädjan gör det här nedan. Tack Urban och tack du som läser, agerar och är en förebild för våra barn.

Mvh Andrea Wallenberg

Värna om Nyköping, brev till skolor kopia

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =