Hur du använder rester

Fulfula grönsaker och kladdig gammal gröt. Allt kan man göra nånting annat av 🙂 Slänga är synd – hittapå är guld! Hehe. Här följer enkla husmorstips:

Havregrynsgröt – kan man ha i bröddegar så blir det saftigt och gött

Rotsaker, grönsaker och lök som börjar mjukna – gör man soppa av (mixar alla mina soppor, utom broccoli/potatissoppa som stampas)

Mjölkprodukter som gått ut – bakar man bröd/kaffebröd med (filmjölk kan med fördel användas i bröd med bikarbonat istället för jäst)

Torrt bröd – kan rostas i brödrost! Eller torkas och bli ströbröd i matberedare. Eller fågelmat! Eller krutonger!

Idag bakade jag bröd på havregrynsgröt och gjorde en supergod kycklinggryta i lergrytan med “gamla” rödbetor, morötter, potatis, tomat och paprika. En crème fraiche med senap och vitt vin på det. Mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + tre =