Syskonintroduktion

Idag kom vi hem från BB. Måste erkänna att jag var mycket tröttare efter denna förlossning jämfört med de 3 andra (borde vara rutinerad?). Men jag kände också, förutom vilan, ett behov av ensamtid med Lillebror, fortfarande namnlös, då huset ofrånkomligen erbjuder tre rara men ständigt närvarande barn. Så jag har stannat en natt “extra” på BB medan maken var hemma med storasyskonen. Njöt obeskrivligt igår eftermiddag.

De tre visar helt olika mottagande av bebisen. Äldsta är först in, först på liksom, men blir klar ganska fort. 5-åringen visar mest ömhetskänslor och vill gärna fysiskt visa mys och gos. Liten, som nu borde byta namn :), är storebror för första gången och väldigt intresserad av “bebisen” som han oftast kallar Lillebror. Väldigt försiktigt klappar han, vill se, kommentera och undersöka.

På sitt sätt har alla tagit emot honom. På sikt får vi också se hur de tar faktumet att det är en till som är här för att stanna och ta plats och uppmärksamhet. Det kan ju bli olika reaktioner.

Just nu njuter vi av glädjen de alla känner 🙂

IMG_4330.JPG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + arton =