Massageapparat…?

När man har ont i rygg under graviditet och under förvärkarna och en bit i förlossningsskeder är TENS-apparaten riktigt bra, tycker jag.

Det man däremot ska tänka på är hur man formulerar sig när man pratar om den.

Medan jag väntade mitt första barn var jag och min storasyster på stan och jag kom på att jag behövde batterier till TENS-apparaten, varpå vi vandrade in i en butik där jag hoppades kunna hitta rätt sort.

Det var en smal, ganska liten butik och om jag inte minns fel fanns det kunder bakom mig i kön. Passande!

-Hej, jag tänkte kolla om ni har batterier till en sån här, ja alltså jag har en massageapparat hemma.
PINSAMT!!!!!
-Ja alltså en sån här för om man har ont i ryggen och så…

Ungefär så lät min lilla monolog. Ordet TENS tänkte jag var ett förvirrande ord och massageapparat lät mycket mer lättförståeligt (och missvisande!) Kom därifrån med batterier iallafall. Och två röda kinder kanske.

Ja, det kan man skratta gott åt så här 7 år senare.

Men sen har jag använt TENS under alla 3 graviditeter om jag inte minns fel, och en sådan apparat finns hemma hos oss även för nr 4as väntande förlossning. När den nu väntas komma igång. På riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − 17 =