Tårta och brösttårta

Ja må a viva, eller nåt liknande, sjunger min älskling efter dagens middagslur och kommer in med en leksakstårta i trä. Vi konstaterar båda att den första biten smakar jättegott och den andra äckligt.

Det är gulligt med småttingar och deras trevande i språket. Underfundiga formuleringar, märkliga hittepåord och tusen försök att göra sig förstådd för ibland tröga föräldraöron.

Vi har en pojkdocka som numera är klädd i en bebisblöja. Liten har döpt honom till Hannes och jag får ibland ta emot honom och passar givetvis på att visa vad som väntar; blöjbyte, ligga i famnen och sova, skrika och såklart att ammas. Jag berättar att bebisen ska äta vid mammas bröst. Liten pekar på sina bröstvårtor och jag bekräftar.

-Böstårta, berättar min snart 2-årige godisbit.

Böstårta och födelsedagstårta. Allt i en salig blandning här på Arnö, där tiden ibland tycks stå still fast det realistiskt sett egentligen är så att varje timme utan en bebis är en timme närmare en bebis.

Jag avslutar med att säga som Liten:
-Kom uuut, bebiss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =