Skräp eller skatt?

Idag har barnen varit på loppis medan jag och Liten sov. Det som är skräp för somliga kan verkligen vara en skatt för andra. Kom själv mot slutet av loppisen och hittade skridskohjälm 🙂

Mjukisdjur (i tvätten nu), petshop-hus och ormar var några av barnens fynd. MEN! Det här med leksaksvapen är svårt tycker jag.

Det kommer flyktingbarn till Sverige som söker hjälp FRÅN vapen, krig och våld – och så säljs såna här grejer för barn. Jag får inte ihop det. Att springa runt med en träbysse i skogen och panga mot osynliga indianer och tigrar är dock något som jag isåfall skulle “förorda” om det tvunget skulle finnas vapen hemma. Vi har kanske varit lite för hårda och inte ens tillåtit en plastvattenpistol… Men nu är sonen 5 ½ år och det går ju iallafall att resonera med honom om pangarlekar, så i somras fick han för egna pengar köpa en skumsabel och idag en pistol (usch såg ju riktig ut) under förutsättning att han aldrig skjuter/siktar mot en riktig människa utan typ bara fantasizombies i skogen eller nåt.

Bävar. Är ovan vid detta. Definitivt skräp för mig men en skatt för min pöjk. Kanske fler med mig som haft samma tankar kring lekar och vapen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + fjorton =