Date på vinden

Jämlikhet är inte att båda parter gör exakt lika mycket av varje sak, när det kommer till hem och hus. För mig handlar det om att ha lika stor arbetsbörda.

När det kommer till vår kära vind har vårt förhållande varit otroligt ojämlikt. Jag, som är rädd för råttor varje gång jag går upp, har “tvingats” ta rollen att ta hand om vinden då min älskade inte väljer att lyfta ett finger när oredan smugit sig på. Jag är väl uppe sisådär 3 ggr om året och gör det fint, ordnat och sorterat.

Den här graviditeten som pågått hela året har dock gjort att rensningen inte gått enligt planerna och nu när jag kroppsligen inte pallar att fixa det hela all by myself blev det en påtvingad date på vinden igår. Ja, date och date. Ingen god mat, levande ljus eller så men en sysselsättning på tu man hand utan barn. En date! 🙂

Jag satt minst en timme själv och sorterade omänskligt många plagg från strl 50-134 (ärvda, urvuxna eller felsäsongade), vuxenplagg, skor mm. Därefter såg det ut så här:

IMG_3931.JPG

IMG_3932.JPG

IMG_3933.JPG
En hel del kvar att göra med andra ord.

Maken nattade barnen under min sorteringstid och slöt därefter upp och sågade itu för höga hyllor och sedan gick det fort att få allt på rätt ställen.

IMG_3934.JPG

IMG_3935.JPG

Idag anordnade Svenska Kyrkan “Barnens Loppis” och vi fick därmed anledning att gå upp på vinden igen med vinterplagg och skridskor. Men den här gången lade vi allt på rätt ställe för ovanlighetens skull. För nästa gång nåt ska lassas upp så kan jag garantera er att det bara ställs upp närmast luckan och skjuts in en bit, och sen så är oredan igång igen. Tills nästa date…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − två =