Barnslig bön?

Igår kväll vid aftonbönen sa min mellersta grabb att han skulle vilja göra roliga saker med familjen och att det var synd att vi inte hade pengar till det. Jag föreslog att vi kunde be att vi fick möjlighet att göra roliga saker (tex att det skulle gå bra på pappas jobb och så). Samma kväll hade jag hittat en guldpeng i vår trapp.

Morgonen därpå berättade jag för min som att för den tian kunde vi ju hyra en film eftersom det ändå är fredag. Förslaget togs emot med glädje.

Väl på Filmkedjan hittade jag inte barnhyllan. De hade nämligen gjort en ny fikahörna, men vi hittade rätt till barnhyllan och Lilo & Stitch blev valet. Framme vid disken, när min son ska lämna fram sin guldpeng, frågar mannen bakom disken; “tycker du om glass?”
– Ja? säger min 5-åring varpå mannen går mot glassdisken.
-Ta en till min syster också! ber sonen.
Julaftonen fortsätter och dessutom är det halva priset på hyrfilm då de tydligen firar sin nya fikahörna.

När sonen går ut från Filmkedjan har vi med oss två kexchoklad, två små pruttkuddar, två badbollar, två isglasssar och en hyrfilm. För detta betalade vi en liten femma! Wow!

Nu vet jag inte hur det är med dig men jag väljer att tro på ett litet finurligt bönesvar. (Men man kan ju skylla på slumpen också om man vill.)

2 thoughts on “Barnslig bön?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 13 =