När huset vaknar

Att vara kissnödig på morgonen är ju inget ovanligt, oavsett om man är gravid eller inte. Den här morgonen vaknade jag tjugo över sju eller nåt, och gladdes över att inte minstingen vaknat än.

Att få höra huset vakna är mysigt. Man hör små fotsteg tassa från sovrummen in till vårt. Jag ville höra dessa fotsteg idag, men var så oerhört kissnödig. Minstingen hade börjar “mmmm-a” mysande med sin napp vilket betyder att han är på väg att vakna snart. “Om jag går upp nu kommer han säkert höra mig och vakna. Då missar jag tassandet och en sötnos som vill krypa upp i min säng” tänkte jag och bestämde mig för att vänta in honom innan jag gick upp.

Så jag låg där, kissnödig, och mornade mig medan familjen förblev sovandes. Tiden gick. Klockan blev närmare åtta och jag kände ett större och större behov av att få gå på toa medan chansen att barnen snart skulle komma bara ökade och ökade.

Till slut tassade inte bara en son, utan två in, och kröp upp i vår säng för ett mysigt kramkalas. Love it! Gossigt, tätt, kärleksfullt… Perfekt start på morgonen!

När minstingen bytt från mamma till pappa passade jag på att, äntligen, göra vad jag behövde och sedan krypa tillbaka ner i sängen och vänta på dottern som också ville kramas en stund.

Nu väntar lek med kusiner och barnbyte vid nattningen. Pyjamasparty på två håll med andra ord 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 10 =