Måste man välja sida?

Ont i hjärtat när man hör om allt krigande och dödande kring Gaza och Israel/Palestina-konflikten. Som en parentes dör långt fler människor i andra konflikter på mer “glömda” ställen i världen, men media gillar visst att fokusera lite extra på denna verkligt svåra, invecklade, historiska och religiösa konflikt.

På sociala medier sprids tydligt partiska artiklar, rörande båda “lägren”. Jag, en liten svennebanan uppe i Norden, undrar; måste man välja sida?

Krig och död är ju aldrig bra. Alla inser väl att man alltid är två i en konflikt. Annars vore det ju ingen konflikt… Ingen sida väljer rätt när de väljer, om och om igen, att döda. Så inte kan man hurra för någons agerande överhuvudtaget?

Frid och fred åt världen. Hela världen. Amen

2 thoughts on “Måste man välja sida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =