Det luktar unken mamma här

Har ni läst den här fina dikten av Barbro Lindgren? Här är ett utdrag:

Det luktar
litet barn här.
Det luktar
spända kinder
liten mage
skrovliga små skinkor.
Det luktar litet barn här.

Jag älskar den. Så fin och söt i all sin enkelhet 🙂

Även om jag duschar varje dag dessa enormt underbart varma sommardagar lyckas jag alltid stinka apa under armarna ändå – en halvtimme efter att jag klivit ur duschen. Kanske jag svettas mer som gravid även om jag inte skyr värmen?

Nyduschad och med bollmagen i en fin enkel långklänning jag ärvt av min generösa tvillingsyster åkte jag till Mariagården idag för att, tillsammans med kantorn, framföra en del låtar under en musikgudstjänst. Jag kände direkt när jag kom dit att min trodda fräschhet (konstigt ord) flugit ifrån mig likt en fjäril på en sommaräng.

Det gick jättebra att sjunga ändå, men jag upphör inte att förvånas över detta luktfenomen som uppstått den här varma veckan. Därför blir min version av den inledande dikten något mindre söt i all sin äckelhet:

Det luktar
unken mamma här.
Det luktar
svettig armhåla
liten apa
skrynklig pensionär
Det luktar unken mamma här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv + två =