Illa gilla?

Såg precis ett delat inlägg där Tyra Banks ryter ifrån om utseendefixering och hets kring det. Man märker att det är en hjärtefråga för henne (samtidigt som jag själv tycker att det kan rimma illa eftersom hon själv är typ “vackrast” i världen och ägnat största delen av sitt liv åt just utsidan, men men)

I vår sociala medie-värld finns möjlighet att lägga upp profilbilder, thumbnails eller skapa egna karaktärer. Smart med bild så att man kan veta om den Sofia Karlsson som vill adda oss verkligen ÄR den där gamla klasskompisen eller inte. Men dessa bilder har mer blivit en möjlighet för oss att få likes. Gilla-knappar intryckta! Vi vet att en bild ger tyckare. Oavsett om bilden är på oss själva, vår katt eller våra barn.

Och lika mycket som vi blir lite varma i hjärtat av att få höra: snygging, fin!, såå gulligt, babe, vackra! på våra bilder, lika mycket gillar vi att gilla andra. (Baksidan är ju också att folk fritt kan skriva “äckel” eller “fult hår” om man har lust…)

Man lägger väl inte ut värsta fula profilbilden på sig själv? protesterar någon.
Nej, självklart väljer man en bild man kan stå för. Men man behöver väl inte byta var och varannan dag?

Det gör mest “ont” att se alla unga tjejer som lägger ut så många selfies, som gjorda för att kommentera på. Tillgjorda läppar och poser.

Men tänk om vi kunde skicka lite gilla-kommentarer till varandra bortom
bilderna, helst utanför sociala medierna där alla andra kan se och beundra dina ord. (Du kan ju använda din mobil till att sms’a och ringa också. Inte bara ta selfies. Nyhet kanske för någon?) Bara vanligt pepp för de vi är och inte för hur vi ser ut; ville bara önska dig en bra dag idag! Du är så grymt bra på jobbet! Du är så härlig att hänga med! Ha en mysig semester! Längtar efter dig! Tänker på er! Ta väl hand om dig osv…

Det stärker oss på insidan, den sidan som räknas i slutändan. För när jag är grå och begraven så kommer väl folk komma ihåg mig mer för vem jag var och vad jag lämnat efter mig och inte för hur snygg jag var? Eller kommer man minnas mina duckfaces?

20140626-141317-51197163.jpg
#nofilter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =