A baby changes everything

För er som youtube-at dopsånger så är den här, om än med jultema, en sång som berättar om vad som sker i en förälders hjärta när man får barn; “A baby changes everything”.

På inget sätt vill jag peta någon i ögonen, varken den barnlöse eller den som valt att inte skaffa barn. Det här är min egen upplevelse.

Man vet inte hur det är att bli förälder till ens eget barn, förrän man plötsligt blir det. De där känslorna. Det där nya som sker i ens hjärta. Så många dörrar inom mig som öppnats, sedan barnen kom. En ny dimension av kärlek, ja jag är närmare alla känslor nu. Ilska, frustration, glädje…och kärlek. Jag såg nyss en reklamfilm från USA om att inte lämna barn i bilen, och fast det var en iscensatt produktion GRÄT jag, för barnets skull. Fastän det barnet inte alls varit med om något sådant. Utan bara spelade en roll. Men inte förrän man får något vet man vad man har att förlora. Alleftersom familjen ökat i antal, har jag blivit mer och mer insiktsfull i gåvorna vi har här hemma och hur snabbt livet kan rycka undan mattan för oss. Med en sjukdom, en olycka eller (Gud förbjude) en hemsk förövare. Jag inser att vi fått något ovärderligt att förvalta, och att de är oss till låns. Med det fjärde barnet väntande tänker jag; kan vi få ett friskt barn…igen?! Med vårt första barn var den tanken bara och snuddade vid mig. Jag förstår ynnesten i att få bli gravid, välsignelsen över komplikationsfria förlossningar och glädjen över ett tämligen “enkelt” liv med 3 friska barn. Jag är tacksam.

Ibland är jag fortfarande lite tvär i känslorna, svårt att öppna mig, släppa in. Något att jobba på, på vissa områden i livet. Men på andra områden är dammluckorna öppna direkt – tack vare den väg i hjärtat som öppnats sedan barnen kom. A baby changes everything.

Nu ska jag väcka min minsting, för att komma för sent till hämtningen av min dotter med kompis på skola och därefter hämta sonen på förskolan. Åh, vad vi kämpar med dem ibland. Gråter för att man inte orkar med alla lägen. Men åh vad jag älskar dem. Allihop. A baby changes everything.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =