Grälarmorgon

Ja, där får man för att man är snäll… Köpte på mig en massa kartor klistermärken för länge sedan och i morse fick jag nog av spara-känslan “de DÄR ska jag ta fram när….”

Så jag blev sådär SPONTAN igen.

Det straffade sig.

10 kartor klistermärken innebär i rättvisans namn 5 st var för storbarnen. Endel kartor fanns det dubletter av, andra inte. Sexåringen fick bokstäver eftersom hon använder dem och jag valde att låta femåringen få den med grävskopor och traktorer på.

Bråk uppstod när dottern ville påvisa ett par kartors likhet: “men kolla, vi har ju LIKADANA kartor!” och då tog en av sonens kartor, exakt samma som hon själv hade. Vid återlämnandet av den ena exakta kopian till sin bror blev det kalabalik eftersom båda ansåg att en av kartorna var MIIIN fast de såg exakt likadana ut. (Men till en början erkändes inte detta av dottern) En karta fick ett liiitet riv i sig. Jag ger den till sonen, som uppenbarligen varit surast, varpå han argt knöglar ihop en av fem fina kartor han just fått i present av sin kärleksfulla moder, som i samma stund förvandlas till en arg moder med draklik röst och som med hårda ord och tag och skjutsar upp honom på rummet. Suck.

Pratar med båda barnen för att försöka förstå och reda ut. Det slutar med att jag för rättvisans skull först klipper i dotterns ena ark för att båda ska få varsitt “riv” i kartorna, eftersom det visar sig att båda faktiskt varit lika bångstyriga, då dottern till slut erkänt sin del i det hela.

Frid och fröjd i en minut. Sedan börjar en byteshandel mellan barnen om vissa speciella märken och därefter snabb ånger efter bytet, följt av nytt bråk vilket då leder till att en moder utan vare sig tålamod eller pedagogik tar alla kartor och säger att de inte får några egna utan att detta är ALLAS och man pysslar TILLSAMMANS med detta och tar vilket märke man vill från vilken karta man vill.

Gaaah! Det var min spontana morgon. Resten av dagen njöt vi av sol och trädgårdsfix och avslutade kvällen med arga förmaningar igen. Cirkeln sluten. Tur att det var fler timmar sol och glädje än tjafs iallafall. Natti natti.

20140421-220021.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =