Hur man lurar barn

Det är ju ofta man hör: “tycker inte om..”. Om speciella ingredienser i mat. Lök, champinjoner, varm tomat osv.

Här kommer lite lurendrejeritips till köket. Ägnar mesta delen av inlägget åt fetaost&morotsplättar då jag passade på att bjuda lekkompisar på det i veckan. Det syns inte att man moffat i lite extra matiga grejer i smeten 🙂 tyvärr hängde sig mobilen när jag försökte mig på bildbevis! Rackarns!

Men jag börjar med lite punkt-tips:
– Mixa krossade tomater och lök till köttfärssåsen om det finns lökkräsna barn. Ja, tomatkräsna med för den delen 🙂
– Gör man pizzabullar till picknick kan man helt sonika köra alla ingredienser i en matberedare till en finfördelad grynröra och bre på den utkavlade vetedegen.
– Parmesanost kanske inte är gott för ett barn att strö PÅ mat, men funkar urbra som dold smakförhöjare i spenatpaj och broccolisoppa!
– Pressad potatis kan funka för den potatiskräsne. Dessutom ser det roligt ut 🙂

Nu till plättarna som vi varierar med zucchini och/eller morot. Mixa mjölk och fetaost tills osten “försvunnit”. Gör smeten som vanligt och vispa slutligen ned finfinriven morot/zucchini (pressa bort saften lite lätt innan:)

Det syns inte att det är fifflade plättar när de gräddats. Jag har bjudit alla möjliga barn på plättar och ingen har lyft ett ögonbryn utan glatt tryckt i sig ett lass!

Trevlig afton – ställ fram klockan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + sex =