Surdegs-survival?

Ja, min surdeg har ju blivit sjukskriven den med eftersom ingen rört den sen nån gång i januari. Får se om den har några krafter efter att ha matats denna vecka. Efter minst 10 veckor i kylskåp, utan skötsel, var den tydligt skiktad.

Men jag vågade mig på nån slags surdegsvariant i förrgår (fast med färsk jäst i degen också, då jag inte visste vilken fjutt surdegen skulle ha.) Det pys-smällde när jag öppnade locket på surdegsburken efter att den stått en dag på köksbänken och luktade bra, men hade inte storbubblat upp sig, så jag satte igång med en testdeg baserad på vetemjöl med linfrö och kli som lite extra gött. Degen jäste fint med kall vätska under kvällen och vi njöt av nybakt surdegsbröd för första gången på alldeles för länge. Väldigt gott!

Frågan är nu hur surdegen tagit sig efter tisdagens matning och ytterligare lite mat efter baket? Orkar den igång ordentligt. Får prova att baka i helgen igen och se om den bubblar igång riktigt.

20140328-082636.jpg

20140328-082656.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =