Till Emma, Albin och alla andra solstrålar med DS

Hej Emma och Albin!

(Emma och Albin heter egentligen något annat. Såklart. För allt får inte sägas även fast det är 7 år sedan jag slutade arbeta på en avdelning i Sverige kallad Solstrålen.)

Idag är det er dag. Eller, varje dag är egentligen er dag, precis som den är min och alla andras. Men just idag tänker jag på er lite extra. Den 21:a dagen i den tredje månaden symboliserar nämligen den trippel av kromosom nummer 21 som personer med Downs syndrom bär. Som ni. Och som många andra.

Jag tänker på otaliga dansstunder med Mora Träsk, på spännande konversationer med ljud och händer med dig, Albin, och på din enorma fantasi, Emma, du hade så mycket viktigt att berätta.

Alla otaliga kramar. Glädjen med er två och de andra barnen på Solstrålen.

Sandlådelek och fotboll. Händer som viftade “hurra” i luften varje mål och dansleken “Vi komma ifrån Riara”. Vi läste sagor på vilan och jag tecknade samtidigt (så gott jag kunde). Jag lärde mig mycket.

Åren på Solstrålen var några av mina bästa jobbår. Brinnande personal, underbara barn. Nu har jag fått tre barn och har tecknat med dem alla tills språket tagit över. Jag tänker ofta på dig, Albin, när min ettåring viftar just “hurra”. Och jag vet att ni båda och alla andra med DS berikar vårt samhälle på ett obeskrivligt sätt. Sätter färg på tillvaron. Ger nya dimensioner.

Hurra för dig, Emma. Hurra för dig, Albin. Länge leve livet. Hurra! *viftvift*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tretton =