Läsa läsa läsa

Det sägs att det läses mindre och mindre för barn i de svenska hemmen. Det är en ledsam nyhet. Oavsett förklaring.

Sagans värld öppnar inte bara för fantasi och ett rikt ordförråd utan liksom en gemenskap precis i läsandets stund, eftersom både jag som läser och den som lyssnar är med om samma sak, samtidigt.

Men idag suckade jag lite när ettåringen för fjärde gången ville höra Bu och Bä blir blöta. Vi har hunnit igenom Kalle, sov gott och Ludde och Gnutta två gånger om och Vem är det? en (!) gång. Ja, jag suckade inte över att få ligga tätt ihop med min goding utan över att variationen ibland inte är så stor.

Därför är det sååå tacksamt att det kommer en vackert målad Bokbuss varannan vecka ut till Arnö. Hurra! Då kan vi låna hem ett gäng och förnya bokvagnen vi har hemma. Vi har ett gäng storbarnsböcker men inga för godingen. (Jag ska bli lite bättre på att lämna ALLA böckerna åter inom lånetidens ram) Men tills dess får vi hålla till godo med de småbarnsböcker vi har här hemma 🙂

Trevlig läsmåndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × ett =