Müsliburksnostalgi

Skärmavbild 2014-02-23 kl. 09.24.40Vad är nu detta för trist bild kan någon undra? Det är en skärmdump från FBsidan tillhörande secondhandbutiken Öppen Hand i Nyköping. Och det är inte vilket objekt som helst, utan en kopia av den berömda müsliburk som funnits i mitt barndomshem (och finns kvar än). Nostalgi på hög nivå!

Likaså minnet av den många gånger berättade historien om hur jag och min tvillingsyster vid ca 1 ½ års ålder funnit müsliburken, satt oss på golvet och stökat till medan vi med tjocka fingrar smaskat i oss av den goda müslin. Bildbevis finns på dia 🙂 Dagen till ära ska ni därför få receptet 🙂 Vassego och behåll!

Pappas müsli i ugn

1 liter havregryn

½ liter rågflingor

¼ l vetekli

1 dl helt linfrö

1 dl grovt rågkross

1 dl kokosflingor

0,5 dl olja

1 dl sirap

russin

 

Sätt på ugnen på 175 grader.

Blanda allt torrt (utom russinen) i en långpanna.

Rör ihop oljan och sirap och ringla över.

Låt stå i 30 minuter i ugnen. Rör om var 5:e minut.

Ta ut müslin och häll på önskad mängd russin som får ligga

på müslin medan den svalnar!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − sex =