Positiva ögat

Som föräldraledig spenderas oundvikligen mååånga timmar hemma jämfört med när jag jobbade heltid.

Därför påminns jag oftare om ofärdiga/ogjorda saker här hemma när jag passerar dem; de där skruvhålen i väggen som aldrig gjorts något åt. Det sen flera år tillbaka vardagsrumsprojektet som pga ekonomiska prioriteringar, lathet och kunskapsbrist lett till väggar som är halvklara. Pennstrecken på väggen i matrummet som säkert går lätt att måla över om jag skulle ta fram penseln nån gång…

Och jag kan bli skogstokig ena dagen för att vi aldrig får ändan ur. På att vi inte är några finishers. Andra dagar smäller jag till min egen kind och säger till mig själv att se saker med positiva ögat: var TACKSAM för att du har en familj och ett hus att bo i. Sluta se alla i-landsproblemsnegativiteter och gläds över tak över huvudet.

Så idag, när vi vid frukosten har pratat om de där lamporna med sotfläckar jag inte ens försökt ta bort, när jag pillat på konstiga matfläckar på väggen i barnens lekrum och just nu tittar på 3 hål i väggen i sovrummet som fortfarande inte spacklats och målats vill jag bjuda er på en tisdagsbild som SKULLE kunna lyda; åh varför slänger man inte bara de vissna blommorna direkt i komposten istället för att vänta flera dar. Men med mina positiva ögon lyder bildtexten: jag har en man som köpt hem blommor!

bild

 

One thought on “Positiva ögat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + sju =