Sångstund i sängen

Med en tröttelitrött mor finns det som ettåring inte så mycket skojsigt att göra, mer än att klättra upp och ned i sängen med diverse leksaker. Jag tog fram sångpåsen och hade en liten men uppskattad sångstund med minstingen. Sångpåsen är tillverkad av ett gammalt lucialinne, tror jag bestämt, och har använts flitigt sedan 6åringens ankomst. Prydd med noter och några glittriga ord som knappt syns längre fungerar den dock utmärkt till sitt syfte.

Image-1

Och gitarren då? Kan mamman spela gitarr, undrar nu någon. Nej, men med D, G och A kan man sjunga väääldigt många barnvisor, så det så 🙂 Och gitarren gör stunden lite mera lustfylld, tycker jag. Vi turas alltid om, barnet och jag, vem som ska få ta ett djur i påsen. Så man lär sig att det ibland är nån annans tur. Det var mysigt i alla fall. Och för er mammor som har spädbarn kommer här ett gosigt alternativ till “kroppssång” med Blinka, lilla, stjärna-melodin. Peka på/smek babyns kroppsdel medan ni sjunger:

Öga, öra, näsa, mun
Kinden den är mjuk och rund
Armar två med händer små
Mage, ben med fötter på
Öga, öra, näsa, mun
Kinden den är mjuk och rund

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =