Anti-age, anti-wrinkle. Anti-human?

Förvisso har vi ett kvinnligt yttre skal, en kropp vi ska vårda för att vara frisk och stark livet ut. Men vi är långt mer än det där skalet. Alla olika utrustade både på insidan och utsidan. Bilden av den för alltid unga kvinnan jagar oss. Och bara med “rätt” verktyg kan vi nå dit och finna “verklig” lycka. Implantat, vätskor, plast, krämer och kurer. Anti-ageing blir anti-human på nåt sätt. För att vara kroppsligt mänsklig är ju något vi bör dölja. Eller?

Jag kommer gissningsvis se ut som ett russin om 50 år, men då vill jag ju ha en man och en omgivning som älskar mig, min person, trots att mitt yttre förändrats. Eller ska jag, vid 80 års ålder, förneka mig själv och alla dagar som tilldelats mig och låtsas att jag bara funnits på jorden i typ 35 år, genom plast, nål och kräm, när jag i själva verket med mina grå hår, min stilla blick och min hud vars rynkor vittnar om livets säsonger likt trädets årsringar, visar att jag besitter långt mer kunskap, erfarenhet och visdom än de unga kvinnorna som kämpar förgäves med att stanna tiden fast det är just tiden som år 2063 gjort mig till den jag då blivit. På insidan. För utsidan ger inga större bestående avtryck för eftervärlden. Däremot om jag låter min insida komma i fullbordan genom förgänglighetens kropp i en leende mun, ett par hjälpande händer, ett öppet hjärta eller ett lyssnande öra, så har mitt liv förhoppningsvis gjort en liten skillnad någonstans.

Om jag bloggar år 2063 så kanske jag ska lägga ut en riktig russinselfie – all natural 🙂

2 thoughts on “Anti-age, anti-wrinkle. Anti-human?

  1. Det är så sant Andrea och du är så klok ( hur gammal är du egentligen) 🙂 Stor kram och fortsätt att skriv om det du går och klurar på så vi andra också får tänka till lite!!

    Anmäl kommentar

    1. Jag kanske borde skrivit inlägget om 50 år istället för att gissa hur jag är om 50 år 🙂 men ja går och tänker på lite allt möjligt. Idag blir det iofs bara en vardagsinblick över torsdagslivet 🙂 kram

      Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =